woensdag 19 maart 2014

Verjaardag

Ook in mijn regio was de winter geen echte winter. Dat het alreeds lente is staat buiten kijf.Toch laat ik mij nog niet verleiden door eupforische gevoelens. 's Nachts vriest het tot -5C° en als de zon zich overdag  achter een grijs gordijn verbergt is een dikke pullover toch een goede hulp. De zaadschaaltjes beginnen zich weliswaar te vermeerderen en in de tunnel kan ik al werkelijk aan de slag, toch moet ik de dagen met iets anders als tuinieren vol krijgen.
Mijn werkplaats is intussen ontdooit zodat de figuurzaag een oplossing kan bieden:
verjaardagscadeautjes knutselen voor mijn tweelingen die 16 geworden zijn.

Zoneman had graag een motorfiets. Als hij genoeg geld verdiend heeft mag hij zich natuurlijk 1 kopen en als vader wil ik graag wel een beetje bijsturen : aldus heb ik de zaag weer ingespand en hem zijn favoriete model, een Cagiva Planet, op schaal gepresenteerd:
Dochtertje is gek op zelfportretjes. Mijn fotografische ambities liggen echter al vele jaren achter de rug. Dikwijls denk ik nog terug aan de lange avonden in mijn Doka. Tot midden in de nacht werden films ontwikkeld. Iedere keer was de spanning te snijden. Kontaktafdrukken maken en dan de beste fotos vergroten gingen telkens gepaard met een regelrechte adrenalineuitstoot.
Mijn Pentax KM verschuilt zich ergens op zolder. Mijn Durst vergroter heb ik verkocht. Een donkere kamer heb ik niet meer. Ook hier kan de figuurzaag een alternatief bieden:

Gelukkig heeft de digitale fotografie de klassieke methode verdrongen. Hoeveel liter vervuilend gif heb ik toen met enthoesiasme door de gootsteen gejaagd?
Mea culpa, mea culpa.3 opmerkingen:

 1. Mooie figuren. Dat labogif hebben we in 't jeugdhuis ook veel gebruikt in de donkere kamer, inderdaad een zegen dat die rommel nu niet meer gebruikt wordt. Wat een smeerlapperij was me dat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En eigenlijk wisten we het wel. :-/
   Hoewel we van Detox nog nooit gehoord hadden.
   The times they are a'changing. Hopelijk.

   Verwijderen
 2. Indertijd liet ik mijn foto's ontwikkelen bij een lokale, kleine fotograaf te Brussel. Altijd heel blij van de service en het praatje - tot op de dag dat ie me uit de doeken deed hoe ie van zijn afval afraakte. Hij deed het mee naar huis en goot het gewoon op straat uit. "Het verdampte toch? - dus dat kon toch geen kwaad?" :-/

  BeantwoordenVerwijderen