dinsdag 30 september 2014

Zonder twijfel ...

... en zonder kommentaar


10 opmerkingen:

 1. Heerlijk hè, die beginnende herfst.
  Is je Sedum nu zo hoog of is dat gezichtsbedrog? Te onzent blijven die precies een stuk lager (waardoor ze niet openvallen, da's dan weer een voordeel).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De moederplant kwijnt van in het begin ergens achter in de tuin en haalt amper 20cm. Dit deelstuk (foto) staat intussen een 3tal jaren tussen steentjes en grind, gemulcht met gras en houthaksel. Ze is inderdaad 60cm hoog.
   Lente en herfst zijn voor mij de prachtigste jaargetijden.

   Verwijderen
 2. Ik geef dus geen commentaar zoals je wenst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bespaart mij dan weer het terug geven van een commentaar ;-)

   Verwijderen
 3. Zijn dat Clivia's daar in die potten ? Heerlijke blomen hé ! Ik heb sinds twee jaar een geelbloeiend exemplaar (gekocht in Floralux Dadizele)... Je Sedum spectabile staat inderdaad heel hoog, de mijne zitten ergens tussen in, maar vallen dan ook al open. Waar ze dicht opeen staan (in verschillende soorten van roodtinten) blijven ze elkaar recht houden, maar soms moet je dan ingrijpen om de minder snelle groeiers een handje te helpen... En ik hou niet zo erg van dat grote afsterven van de herfst. Leve de Lente !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal moeten we hier al lang met af en toe wat nachtvorst rekenen maar dit jaar mogen de Clivias uizonderlijk lang buiten blijven. Zonder de paar stevige stokken zou mijn Sedum ook uit mekaar vallen.
   De herfst zie ik niet als het 'grote afsterven'. Ik ervaar ze eerder als een Finale maestoso e penseroso. Trouwens, hoe langer de herfst des te korter de winter (hoop ik).

   Verwijderen
 4. sjieke wingerd, dat is nog eens een herfstverkleuring!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Langs de grijze stalmuur heb ik ze moeten leiden en intussen vult ze de gaten al goed op. Aan de bakstenen muur en het vakwerk heeft ze direct houvast gevonden en groeit daar nog mooier.
   De herfst is mooi en haar manifestaties zijn super.

   Verwijderen
 5. Die grote wilde wingerd is gewoon super! Wat een kleurpracht.
  Ja, we gaan langzaam maar zeker het najaar in, en zo'n kaalwordende berk vind ik altijd een beetje zielig....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach , weet je, ik vind die doorzichtige berk niet eens zielig. Gedurende de zomer was ze een 10-jarige super vitale jongeling en nu moet ze gewoon weer een beetje op adem komen om volgend jaar weer berstensvol haar jeugdige kracht te ontplooien. Ik weet, partir c'est mourir un peu. Nu gaan we toch ook 'schijnbaar dode' bollen planten met het vooruitzicht op een zomerse coup de feu. 'k Wens je een prettige en sfeervolle herfst.

   Verwijderen