vrijdag 7 november 2014

En de boer hij ploegde voort ...

Pure insanity


video
De volledige video (en meer) vind je hier bij Youtube.


8 opmerkingen:

 1. De man heeft gelijk... Een heleboel van de planten die nu geteeld worden, zijn voor de fabriek bestemd, en worden gekweekt op industriële manier. Het veld hier voor mijn deur is eigendom van een klein fabriekje van ploegen. Hij verhuurt ieder jaar dit immense stuk grond voor de duur van één teelt. En die teelt is telkens weer in handen van mensen die industrieel kweken. De grond is zo dood als een...pier, maar die pier is er al lang niet meer !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die man heet Geoff Lawton en is een vooraanstaande autoriteit in zaken permacultuur. De volledige video (en meer) kan je hier zien: http://www.geofflawton.com/fe/74613-permaculture-for-profit

   Verwijderen
  2. Correctie: de volledige video is hier: https://www.youtube.com/watch?v=JFyFj54zFn4&list=UUsP1qrocbZejpftk9knjTcQ

   Verwijderen
 2. Grond kunstmatig trachten tot leven te wekken terwijl de natuurlijke rijkdom volop voorhanden is: erg. Maar zoals altijd zal deze handelswijze ook hier het meeste geld in het laatje brengen. It's all - and Always - about the money.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onrustwekkend is ook dat de argeloze consument deze global madness ondersteunt, niet wetend dat hij/zij, nadat de ratten het zinkende schip hebben verlaten, serieus zal moeten pompen om dat schip weer vlot te krijgen. Het 'bio' label is verwaterd en misbruikt. Green Revolution, biodiesel, biodegradable, biologische monoculturen. Beter ware het prefix bio te vervangen door thanatos.
   Money makes the world go round … gelijk een zaag, met zeer scherpe tanden.

   Verwijderen
  2. Een zaag met zeer scherpe tanden? O, je kent mijn schoonmoeder, dus?

   Verwijderen
 3. Het is inderdaad pure waanzin hoe ons eten tegenwoordig tot stand komt. Dieren worden op een beestachtige manier behandeld, melk is ook al niet meer gezond, planten worden gekweekt op de meest onnatuurlijke manier die ze kunnen bedenken en zit ook nog vol gif, brood wordt gebakken in ovens met asbest en iedereen weet ondertussen ook al wel dat een niet vers maar in een fabriek bereid product vol zit met allerlei ongezonde troep. Er blijft zo niets meer over wat nog gezond en verantwoord is, maar we moeten toch eten...........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfs private tuinders gebruiken tal van bio- en andere -ciden. De boer vindt altijd wel een reden om voor te ploegen.

   Verwijderen