dinsdag 24 maart 2015

Hoe Groot Is Uw Scheur?

Een schuine mop door Greenpeace?
We hebben hulp nodig!

Wist je dat alle scheuren in Doel samen 20.544 cm tellen?

We willen weten of we die lengte samen kunnen evenaren.

Neem dus een foto van een scheur en stuur ze ons zo snel mogelijk door. Dat kan een scheur of barst zijn in een tas, broek, tegel of muur. Op zich maakt het niet uit, het is de scheur die telt.

Doe mee en toon ons uw scheur!

Waarom wil Greenpeace mijn scheur zien?
 • Het geeft jou de kans om openlijk je bezorgdheid te uiten over verouderde en onbetrouwbare kerncentrales.
 • Het geeft ons de kans om de regering en het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) duidelijk te maken dat de bescherming van de bevolking moet primeren, niet de winst van Electrabel.
Hoe groot is uw scheur? Meet ze en stuur ze door!

Bedankt om deel te nemen :)

Greenpeace

PS: Zit je niet op sociale media? Stuur dan een foto per mail naar cbe@greenpeace.org met als onderwerp: je naam + #MijnScheur + #DeLengte (in cm).
Twitter Twitter Facebook Facebook Instagram Instagram
Als je de e-mails van Greenpeace niet meer wilt ontvangen, klik dan hier.

3 opmerkingen:

 1. Er ging even wat tijd mee heen, eer ik door had dat dit waarschijnlijk geen aprilgrap is.
  Greenpeace voert volgens mij hier een té ludieke actie voor een ernstig probleem, dat tenminste Belgen en Nederlanders aangaat.
  Hoe kan je je bezorgdheid op een volwassener manier uiten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds de Verlichting (en ook daarvoor) hebben mensen geprobeerd mistoestanden op een ernstige, volwassen manier aan de kaak te stellen. De resultaten hebben lang op zich moeten laten wachten.
   Simone de Beauvoir en Germaine Greer zijn afgelost door Femen, politieke pamfletten voerden tot HaraKiri en Charlie Hebdo et al., Karnaval is hoofdzakelijk politisch geïnspireerd. (Klein)kunstenaars gebruiken humor om problemen duidelijk en verandering mogelijk te maken.
   Of Greenpeace de atoomlobby en de politici op een ludieke manier tot ander gevoelens zal brengen blijft een open vraag. In elk geval heiligt het doel (o ironie!) alle (vreedzame, geweldloze) middelen.

   Verwijderen
 2. Mocht ik Greenpeace zijn, dan nam ik een foto van een van onze gescheurde wegen, met het onderschrift "Vind jij een dergelijke weg veilig ?" - "Een kernreactor wel ?"

  BeantwoordenVerwijderen